2017. május 01. írta: Desztenye

     
   Szundi fitness




Félreértés ne essék, nem a hét törpe egyikének szánt zsírégető testgyakorlatokról van szó. Ha már esett szó a babákról és altatásukról az előző cikkben... a szülők sem vonhatják ki magukat az újítások és az altatás alól, bár utóbbiak számára talán kevésbé gépiesített a módszer.

Nemrég találkoztam pár külföldi fitness terem újdonságaival. Ezek szerint úgy látszik a szundi fitness a legújabb trend. Fáradt? Nincs ideje éjjel kipihennie magát? Nappal sem tud pihenni a munkahelyén? Jöjjön el fitnesstermünkbe és aludjon egy órát! 
És ez nem vicc. Tényleg van ilyen. David Lloyd Clubjaiban a "Napercise"-t (kb. Alvóra lenne talán a legjobb fordítása) úgy reklámozzák, hogy "újra felpezsdíti az elmét, javítja a kedélyállapotot és még a fölösleges kalóriát is elégeti". Egyszerűen csak vedd le a cipőd, vedd fel az alvómaszkot és bújj bele a pihe-puha vánkosok közé az ágyba. A terem hőmérsékletét lecsökkentik az alváshoz és segítségképpen halk, lágy altató zene szól. Az ágyneműt természetesen minden vendég után lecserélik.

Kistestvére lehet ez annak a klubnak, akik gubóban, bebábozódva altatják az órájukon a megfáradt vándorokat.
 



Tény és való, hogy a felnőtt lakosság alvással töltött átlagos óraszáma meglehetősen alacsony, 6-7 óra, bár ez nemzetek, foglalkozások és korosztályok szerint változó. Egy két évvel ezelőtti felmérés szerint, amit a National Sleep Foundation végzett el kiderül, hogy kinek mennyi alvásra lenne szüksége. Az Origo CIKKét javaslom elolvasásra, ha ez részletesebben érdekel.

Visszatérve a szundi fitnesshez. Szerintem mindenkiben felmerült már a vágy, hogy a 24h-ból 28-t csináljon, mert annyi sok teendő van és olyan kevés idő jut az alvásra. De hogyan? Ez a legjobb módszer erre? Vajon mikor ér el Magyarországra ez a trend? Lehet, hogy megérjük, hogy a pihentető alvásért is fizetnünk kell?
Azért lenne itt a végére egy javaslatom a munkaadóknak. Ha tartós frissességet, munkakedvet, brilliáns ötleteket és koncentrációt szeretnének látni beosztottjaiknál, plusz juttatásként biztosítsanak egy szundiszobát a dolgozók részére a munkahelyen. Van már ilyen, de nem sűrűn. Kevesen jöttek még rá ugyanis, hogy ha több juttatást nyújtanak a dolgozóknak, akkor az a munka minőségén és teljesítményen is meglátszik, növeli a cég eredményeit, mutatóit.  Ráadásul alvás közben állítólag ég a kalória is, így - és a pihenési órák növelésével amúgy is - egészségesebbek leszünk és kevesebbszer leszünk betegek, ami szintén nem elhanyagolandó. 







Felhasznált képek forrása: 1. www.timeout.com, 2. https://metrouk2.files.wordpress.com









A bejegyzés trackback címe:

https://dozsaeszter.blog.hu/api/trackback/id/tr3212499185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása